Vodafone Romania a anunţat  introducerea urmatorului nivel de broadband mobil, HSPA+, care triplează vitezele de date mobile disponibile în prezent: de la 7,2 Mbps pana la 21,6 Mbps pentru download, şi de la 1,45 Mbps până la 5,7 Mbps pentru upload. Lansarea vine la o zi după ce Zapp a venit pe piaţă cu servicii la viteze similare.

Astfel, începând de astăzi, clienţii Vodafone din segmentul de business pot testa noile carduri de date care ofera cele mai mari viteze de Internet mobil din Europa, prin reprezentanţii de Vânzări Directe.

Clienţii persoane fizice pot testa, de asemenea, noile viteze de Internet mobil în trei magazine Vodafone din Bucureşti: Moşilor, Magheru şi Unirii.  

Reţeaua Vodafone HSPA+ acoperă în prezent cele mai importante centre de business, zone rezidenţiale, precum şi mai multe spaţii exterioare din Bucureşti. Până la sfârşitul acestei luni, când serviciul va fi lansat comercial pentru toţi clienţii, Vodafone va continua extinderea acoperirii reţelei HSPA+, inclusiv în alte oraşe mari din ţară. 

“Aceasta este o noua etapă a strategiei Vodafone de mobile broadband, prin care continuam să construim cea mai performantă reţea de date mobile din România”, a declarat Liliana Solomon, CEO Vodafone România.

Creşterea vitezei de date mobile pentru clienţii Vodafone Mobile Connect va fi facută automat şi proactiv de către Vodafone, în perioada 15 – 30 septembrie 2009. Clienţii Vodafone vor beneficia de vitezele sporite de date, dacă dispozitivul de conectare pe care il utilizează permite acest lucru.

SURSA: Vodafone

DETALII:
Citeşte şi Cine are cel mai rapid internet mobil?