Operatorul de telefonie mobila va schimba moneda de referinta pentru tarifele sale si va trece de la dolar  la euro, informeaza un comunicat remis redactiei. Vodafone va incepe aplice tarife in moneda euro la de 1 octombrie 2007.

Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania, a declarat ca trecerea la euro a fost un proces care a durat peste 6 luni si a presupus modificari importante in sistemele informatice si in schemele de tarifare.

De la 1 octombrie 2007, abonamentele, tarifele nationale de voce si date, precum si creditul existent pe cartelele Vodafone si pe abonamentul Vodafone 2in1, vor fi transformate din dolari in euro, folosind rata de conversie 0.73421 (1 dolar =  0.73421 euro), calculata ca medie a cursurilor BNR pentru euro/leu si dolar/leu, din perioada 29 iulie  – 27 august  2007.  

Facturarea va avea ca baza de calcul noile tarife in euro care vor fi transformate in lei la cursul de schimb al BNR din data emiterii facturii.  

Pentru anumite tarife si abonamente din portofoliul Vodafone, conversia automata nu va fi aplicata. Astfel, abonamentul Vodafone Standard, de 4 dolari va avea o valoare de 3 euro, tariful de 0,07dolari pentru un SMS national va deveni 0,05 euro, cel pentru un SMS international va deveni din 0,15 dolari, 0,12 euro, iar  cel pentru un MMS va deveni 0,14 euro de la 0,19 dolari. Totodata, valoarea unui punct de loialitate se va schimba de la 0,01 dolari la 0,01 euro, iar  valoarea punctelor acumulate pana la data de 1 octombrie 2007 se transforma in euro.

Tarifele pentru utilizatorii de cartele Vodafone vor fi anuntate incepand cu data de 24 septembrie. Tarifele si abonamentele pentru apeluri internationale si în roaming vor fi, la randul lor modificate.

Sursa: Capital