Vodafone retrage banii din Grecia şi analizează şi introducerea facturării într-o monedă diferită "dacă va fi necesar", a declarat directorul financiar, Andy Halford, în timpul unei conferinţe după anunţarea rezultatelor financiare, potrivit Bloomberg.  Întrebat dacă este posibil ca Grecia să intre în incapacitate de plată, Halford a spus “este evident o probabilitate pe care o luăm în calcul”.

Măsuri similare sunt luate şi de alte companii precum GlaxoSmithKline, WPP şi Reckitt Benckiser Group.

Grecia trebuie să acopere în martie scadenţa unor obligaţiuni în valoare de 14,5 miliarde de euro şi face eforturi pentru a-şi asigura finanţarea necesară pentru a evita colapsul.

Vodafone România a încheiat anul 2011 cu 8,3 milioane de clienţi, mai puţin cu 15% decât avea sfârşitul anului 2010. Declinul, spun oficialii Vodafone, a fost cauzat de deconectarea utilizatorilor prepay inactivi.
Fuziune eşuată

Vodafone Group şi Largo Limited, acţionarul Wind Hellas, au confirmat săptămâna aceasta că au decis să pună capăt discuţiilor referitoare la o posibilă combinare a Vodafone Greece şi Wind Hellas, al doilea şi respectiv al treilea operator de telefonie mobilă din Grecia.

O fuziune cu succes ar fi permis Vodafone să-şi reducă costurile şi să concureze mai bine cu Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE, controlat de Deutsche Telekom AG.

Vodafone Greece are aproximativ patru milioane de utilizatori, iar Wind Hellas – aproximativ patru milioane de utilizatori de telefonie fixă şi mobilă combinaţi. Analiştii estimează că în condiţii economice normale o combinaţie între Vodafone Greece şi Wind Hellas ar fi valorat aproximativ trei miliarde de euro.

Companiile europene de telecomunicaţii încearcă să-şi consolideze operaţiunile pentru a reduce costurile în condiţiile în care creşterea numărului de utilizatori stagnează, iar costurile de dezvoltare a reţelelor cresc.