Clienţii Vodafone vor beneficia, de mâine, de tehnologia HSPA+, adică viteze de date mobile de până la 21,6 Mbps pentru download şi până la 5,7 Mbps pentru upload, la tariful de 27 euro pe lună (fără TVA).

Clienţii Vodafone au la dispoziţie pachetul Unlimited Mobile Internet & Office 21,6 Mbps, cu trafic iniţial lunar de 16 GB, la tariful de 27 euro pe lună  (fără TVA). Traficul de date care depăşeşte 16 GB nu va fi taxat suplimentar, însă viteza corespunzătoare acestuia va fi de până la 128 kbps download şi 64 kbps upload.

De asemenea, Vodafone România lansează şi un nou dispozitiv de conectare mobilă pentru acest abonament, un USB stick K4505, disponibil la 19 euro (cu TVA)  pentru contractele încheiate pe o perioadă de 2 ani, şi la 69 euro (cu TVA) pentru contractele încheiate pe o perioadă de 1 an.

Reţeaua Vodafone HSPA+ acoperă în prezent cele mai importante centre de business, zone rezidenţiale, precum şi mai multe spaţii exterioare din Bucureşti. Printre zonele care beneficiază de acoperire HSPA+ în reţeaua Vodafone amintim centre de afaceri precum Bucharest Business Park, Romexpo, Camera de Comerţ, zone rezidenţiale precum Pipera, Pajura, Străuleşti, hoteluri printre care Marriott, Parc, Howard Johnson, Lido, Ambasador, Intercontinental, Majestic, şi zone publice ca Piaţa Romană, Bulevardul Magheru, Piaţa Universităţii, Bulevardul Libertăţii, Băneasa şi Piaţa Unirii.

Operatorul telecom Zapp oferă de la începutul lunii, Internet mobil la viteze de până la 21,6 Mbps. Preţul pentru accesul la Internetul mobil de 21,6 Mbps este acelaşi cu tariful aplicat pentru serviciile de date 3G ale Zapp, singura diferenţă fiind dată de costul modem-ului, care ajunge la 50 euro.