Vladimir Putin a luat decizia! Noi măsuri anunțate de la Kremlin. A spus-o direct

Vladimir Putin este de părere că presiunea pe care țările neprietenoase o aplică Rusiei este, de fapt, agresiune.

În cadrul reuniunii Consiliului Economic Suprem Eurasiatic, care a avut loc prin videoconferință, liderul de la Kremlin a declarat că ”avantajele cursului de integrare sunt deosebit de evidente acum, în actuala situație internațională dificilă, pe fondul practic al unei agresiuni din partea unor state neprietenoase”.

Președintele Federației Ruse a mai spus că ”o integrare mai strânsă va face țările noastre mai puternice din punct de vedere economic și va reduce semnificativ dependența de conjunctura externă, inclusiv cea politică”, scrie agenția rusă de presă TASS.

Au fost luate mai multe măsuri în acest context

Liderul de la Kremlin a mai spus că se iau decizii rapide pentru ca piețele și sectorul financiar să funcționeze într-o modalitate stabilă. Vladimir Putin mai spune că industriile cheie sunt sprijinite, la fel și întreprinderile de importanță sistematică.

Președintele Rusiei mai spune că sarcina administrativă a fost redusă extrem pe mult pentru ca afacerile să aibă parte de o libertate completă.

„Lucrăm, de asemenea, pentru a face finanțarea mai accesibilă pentru refacerea capitalului de lucru, pentru susținerea lichidităților bancare”, a mai spus acesta.

Ponderea plăților în monede naționale a ajuns la 75%

Președintele Vladimir Putin a mai spus că ”în această măsură, extindem practica comerțului în monede naționale cu statele care au dovedit prin acțiune că sunt parteneri de încredere ai Rusiei”.

De asemenea, liderul de la Kremlin a mai adăugat că ”ponderea plăților în monede naționale în comerțul reciproc între statele EAEU a ajuns deja la 75%”.

Putin vrea să facă schimb de prizonieri

Vladimir Putin ar fi pregătit să discute despre un schimb de prizonieri cu Ucraina, anunță cancelarul Austriei, Karl Nehammer. El a adăugat că ar trebui să existe progrese în acest sens.

Cancelarul austriac a mai spus că președintele Federației Ruse este de părere că Crucea Roșie Internațională ar trebui să aibă acces la prizonierii de război.

”Președintele rus ne-a asigurat că Crucea Roșie Internațională trebuie și ar trebui să aibă acces la prizonierii de război. Desigur, el cere și accesul la prizonierii de război ruși din Ucraina”, a spus Karl Nehammer.