Vladimir Putin trimite o undă de șoc în Europa. Liderul de la Kremlin a cerut consolidarea capacităților militare

Vorbind la o reuniune cu responsabili ruşi ai Apărării, Vladimir Putin a precizat că armata rusă are în arsenalul său peste 2.000 de drone, conform afirmaţiilor sale publicate pe website-ul Kremlinului.

”Trebuie să ne ocupăm mai mult de aceasta, să lucrăm intens, cum a fost cazul recent, având în vedere mai ales folosirea inteligenţei artificiale şi ultimele progrese ale ştiinţei şi tehnologiei”, a indicat şeful statului rus.

Liderul de la Kremlin a subliniat că dronele şi-au dovedit eficacitatea în recentele conflicte armate şi folosirea acestor arme contra Rusiei poate fi periculoasă, dând exemplul ”atacurile teroriştilor” în Siria. ”Am învăţat să respingem aceste atacuri şi o facem în mod eficient”, a continuat Putin, insistând că armata rusă trebuie să facă progrese în acest domeniu pe baza experienţei sale şi a ceea ce observă ”în jurul” ei.

O nouă generație de arme lăudate de Vladimir Putin

Rusia dezvoltă în prezent o nouă generaţie de arme lăudate de preşedintele Vladimir Putin ca fiind ”invincibile”, precum racheta hipersonică Avangard, anunţând de asemenea că lucrează la dezvoltarea producţiei de drone, mai ales pentru export.

Turcia şi Israelul au vândut în ultimii ani drone mai multor ţări din spaţiul fost sovietic, iar săptămâna trecută Moscova a protestat după ce armata ucraineană a folosit o dronă de producţie turcească împotriva rebelilor separatişti pro-ruşi.

Vladimir Putin acuză Occidentul că încearcă să rupă echilibrul strategic

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că țara pe care o conduce va reacționa în mod corespunzător la amenințările la adresa securității, invocând, din nou, scutul antirachetă din apropierea imediată a granițelor ruse.

Declarațiile lui Vladimir Putin vin în contextul în care Rusia concentrează din nou trupe în apropiere de frontiera cu Ucraina. Responsabilii americani și europeni deja sunt îngrijorați cu privire la acest aspect.

„Noi ştim foarte bine că unii dintre omologii noştri străini nu se vor opri din încercarea de a rupe acest echilibru, inclusiv prin intermediul desfăşurării de elemente ale apărării antirachetă globale în apropierea imediată a frontierelor noastre’”, a declarat Vladimir Putin, care a avut, luni, la Soci, o reuniune cu conducerea armatei şi cu reprezentanţi ai industriei de apărare.

Nava americană din Marea Neagră

Vladimir Putin a vorbit despre participarea navei americane Mount Whitney la exerciţii NATO în Marea Neagră, subliniind că aceasta ace parte din eforturile de intensificare a activităţii militare occidentale în apropierea graniţelor Rusiei.

„Știți că o navă americană a intrat în Marea Neagră. Putem să ne uităm la ea prin binoclu sau prin vizorul sistemelor de apărare (…) Nu putem ignora aceste ameninţări la adresa securităţii Rusiei şi vom reacţiona la ele în mod corespunzător”, a spus şeful statului rus, care a cerut armatei să-și consolideze în continuare forțele de apărare aeriană. „O apărare fiabilă a Rusiei împotriva atacurilor aerospațiale și menținerea echilibrului strategic depind în mod direct de pregătirea de luptă și de dotarea tehnică a acestora”, a declarat Putin, citat de agenția TASS.