Preotul Visarion Alexa și-a schimbat complet declarațiile în fața procurorilor după ce tot mai multe femei au început să facă plângeri împotriva sa. Zi de zi apar alte nume care spun că au fost agresate de reprezentatul BOR aflat în prezent în dizgrație. Astfel, el le-a explicat anchetatorilor că femeia de 37 de ani care a depus prima plângere a vrut să îi păteze imaginea.

Noi victime au depus plângere împotriva preotului

Tot mai multe femei aduc acuzații grave împotriva preotului Visarion Alexa. Alte două victime și-au făcut curaj și au povestit cu lux de amănunte prin ce au fost nevoite să treacă din cauza acestuia. Acuzațiile aduse la adresa preotului Visarion Alexa pare că nu se mai opresc. Alte două femei susțin că au fost victimele lui și au povestit prin ce situații neplăcute au fost nevoite să treacă. Una dintre ele a oferit și o dovadă cu conversațiile pe care le-a avut cu părintele.

Astfel, una dintre acuzatoare spune că în urma insistențelor din SMS-uri a mers la biserică, moment în care preotul Visarion Alexa ar fi sărutat-o pe colțul gurii, fără voia ei.

Visarion Alexa, dezvăluiri în fața polițiștilor

Părintele și-a schimbat declarația împreună cu avocatul și le-a spus procurorilor că aceasta ar fi plănuit totul de la bun început. Totul a fost dezvăluit în emisiunea Acces Direct, conform unor surse juridice. Reprezentanții preotului spun că acesta le-a declarat procurorilor că lucrurile nu sunt așa cum se știau. Mai mult, femeia respectivă ar fi fost pusă de cineva.

Mai mult, preotul susține că încă de când a văzut-o pe femeie în biserică și-a dat seama că aceasta ar fi vrut să îl distrugă psihic și să îi păteze imaginea, însă nu numai lui, ci și a Bisericii. Totuși, el a recunoscut că au existat mai multe atingeri, însă susține că nimic nu a fost cu forța, iar gesturile pe care le-a făcut au fost acceptate de cea care a mers ulterior la poliție.

Procurorii au confiscat de la părintele Visarion Alexa atât telefonul, cât și calculatorul. Anchetatorii cred că în telefon ar exista mai multe mesaje pe care preotul le-a avut cu enoriașa respectivă. Totuși, ulterior s-a descoperit că preotul, devenit vedetă pe Tik Tok, folosea o aplicație care ștergea fiecare mesaj după un minut, astfel că dovezile sunt greu de găsit. Însă, specialiștii au reușit să recupereze mai multe conversații online.

Nu în ultimul rând, în telefonul preotului au fost descoperite și imagini cu enoriașa care a mers la Poliție după ce ar fi fost abuzată. În timp ce unele femei aduc acuzații grave, alți enoriași îi iau totuși apărarea preotului și îl laudă pentru faptele sale.