Coronavirusul din China a fost declarat urgență globală, de către Organizația Mondială a Sănătății – OMS, pe măsură ce continuă să se răspândească în afara Chinei.

”Principalul motiv al deciziei nu este ce se întâmplă în China, ci ceea ce se întâmplă în alte țări” , a declarat președintele OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la Geneva.

Marea îngrijorare a OMS este că virusul din China s-ar putea răspândi în țări cu sisteme de sănătate mai puțin dezvoltate, informează BBC.

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat joi dimineață că 170 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte peste 1.700 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 7.711.

Continuă răspândirea virusului

Iar oficialii din cadrul Ministerului Sănătății din Filipine au confirmat joi primul caz al noului tip de coronavirus din țară.

Pacienta este o femeie în vârstă de 38 de ani, care a ajuns în Filipine din Wuhan la data de 21 ianuarie, a informat ministrul Sănătății, Francisco Duque. El a declarat că pacienta nu prezintă încă simptome.

Pe lângă cele 7.711 de cazuri confirmate mai există și alte 12.167 posibile cazuri, au precizat autoritățile chineze.

Bilanțul anterior, comunicat miercuri dimineață, indica 132 de decese și 5.974 de cazuri confirmate.

Coronavirusul a fost deja confirmat în Europa și în SUA.