Premierul Dăncilă a spus, înaintea ședintei PSD, că deciziile vor fi luate în cadrul partidului și că nu îmbrățișează varianta ca hotărârile să fie luate de un singur om, aluzie la ceea ce se întâmpla pe vremea lui Liviu Dragnea.

”Vom lua deciziile în cadrul conducerii partidului. Nu sunt adepta ca deciziile să fie luate doar de președintele partidului”, a spus Viorica Dăncilă. Întrebată dacă alegerile anticipate sunt o variantă: ”Nu, nu sunt o variantă!”

De altfel, ședința PSD se anunță una cu scântei. Mai multe voci au vorbit despre ieșirea de la guvernare.

Primarul PSD al Sectorului 3, Robert Negoiță, a susținut că este  mai mult decât evident că s-a greșit grav. „PSD ar trebui să facă un pas în spate și ar trebui să cedeze guvernarea, pentru că nu poți guverna cu 23%. Întrebat despre alegerile anticipate, acesta a spus că în România nu vor exista alegeri anticipate niciodată. Despre varianta ca Marian Oprișan să fie desemnat candidat la președinția României, Negoiță a răspuns: ”Nu s-a discutat despre un domn Oprișan nimic”.

Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui a susținut că o ipoteză care se conturează este că PSD trebuie să rămână la guvernare în virtutea majorității pe care se presupune că o mai are. O altă ipoteză este că PSD ar trebui să renunțe la guvernare. Anterior, într-o intervenție la Digi24, Buzatu a declarat că ”ar trebui să mergem către alegeri anticipate în cel mai rapid mod posibil”.