Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut miercuri preşedintelui Iohannis să semneze imediat, nu de îndată numirile miniştrilor interimari, sfătuindu-l să mai ia o pauză de la poze.

”Îi cer preşedintelui să numească miniştrii interimari imediat, nu de îndată, pentru că am văzut cu toţii ce înseamnă asta la Klaus Iohannis. Îi cer de asemenea, aşa cum a decis Curtea, să motiveze în scris respingerile făcute, aşa cum era normal încă de la început. Să ia o scurtă pauză de la poze, lansări de carte şi şedinţe de campanie în sediul PNL şi să îşi aducă aminte că încă este preşedintele în funcţie şi că are atribuţii constituţionale pe care este obligat să le şi exercite”, a spus Dăncilă.

Aceasta a invocat mai multe pasaje din motivarea deciziei CCR privind conflictul juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedinte, pe tema numirii miniştrilor.

Reacția premierului privind moțiunea de cenzură

Preşedintele PSD, premierul Viorica Dăncilă, a declarat, miercuri, că Opoziţia “fuge” de propria moţiune de cenzură, susţinând că a demonstrat că nu are suficiente voturi ca acest document să fie adoptat de Parlament.

“Am avut surpriza de a constata că Opoziţia realmente fuge de propria moţiune. Singurul lucru pe care au reuşit să îl demonstreze este că nu au suficiente voturi pentru moţiune”, a spus Dăncilă, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul PSD.

Premierul a acuzat Opoziţia de “tărăgănare” în cazul moţiunii de cenzură.

“Această tărăgănare arată cât de tare îşi doreşte să vină la guvernare”, a afirmat Dăncilă.