Viorel Cataramă a primit o lovitură dură care are legătură cu speranțele pe care și le pusese acesta în alegerile locale. Mai exact, Biroul Electoral al Circumscripției Electorale București a invalidat candidatura lui Viorel Cataramă în alegerile pentru Primăria Capitalei. La fel s-a procedat și cu lista de candidați ai partidului său pentru Consiliul General.

Decizia luată de BEC a fost anunțată pe Facebook chiar de către omul de afaceri, care promite că va ataca în justiție această decizie pe care o califică drept „ilegală și abuzivă”. Motivul respingerii candidaturii ar fi câteva zeci de semnături considerate a fi invalide.

„Biroul Electoral al Circumscripției Electorale București a luat o decizie ilegală: a invalidat candidaturile Mișcării Patrioților Români (MPR) la Consiliul General respectiv la Primăria Capitalei.

Vom ataca această hotărâre în instanță.

Rog pe toți membrii și simpatizanții noștri să aibă încredere în justiție. Să avem credință că un astfel de abuz va fi sancționat ca atare!”, a anunțat Viorel Cataramă pe Facebook.

Trebuie menționat că BEC a respins anterior și înregistrarea semnului electoral al Mișcării Patrioților Români, partidul din partea căruia candidează Viorel Cataramă. Acesta a întâmpinat probleme cu înscrierea candidaturii și a semnului său electoral și la alegerile prezidențiale de anul trecut, când Biroul Electoral Central i-a respins inițial înregistrarea candidaturii și a semnului electoral, după ce peste 94.000 de semnături depuse au fost anulate, întrucât prezentau „elemente de similitudine evidente”.

Ulterior, Viorel Cataramă s-a adresat CCR, care i-a dat câștig de cauză și a revenit în cursa prezidențială, unde a obținut puțin peste 0,50 la sută din voturi.

Cataramă și-a anunțat în iulie intenția de a candida la Primăria Capitalei, împotriva Gabrielei Firea şi a lui Nicuşor Dan.

„Eu vă anunţ în premieră că iau în considerare foarte serios să candidez la Primăria Municipiului Bucureşti din partea Mişcării Patrioţilor Români, sub rezerva că va fi aprobată această candidatură în consiliul Mişcării”, a declarat Viorel Cataramă, la Realitatea PLUS.