11 judeţe intră marţi la ora 12:00 sub Cod portocaliu de ploi abundente şi instabilitate atmosferică accentuată iar alte 25 de judeţe şi Capitala se află sub Cod galben de instabilitate atmosferică.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Codul portocaliu va afecta marţi, în intervalul orar 12:00 – 21:00 judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Prahova, Buzău şi Brăila.

Astfel, în Moldova, precum şi în nord-estul Munteniei va ploua abundent şi torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 40…50 l/mp şi izolat 60…80 l/mp. Aversele vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină.

De asemenea, o avertizare Cod galben este în vigoare de marţi dimineaţa de la ora 10:00 până miercuri la ora 03:00, interval în care în cea mai mare parte a ţării vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi condiţii de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi pe arii restrânse 30…50 l/mp.

Pe de altă parte, de marţi dimineaţa de la ora 10:00 până joi la ora 23:00, este în vigoare şi o informare meteo de instabilitate atmosferică temporar accentuată în toate regiunile, conform Agerpres.

Potrivit ANM, în acest interval vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.