Vin direct la tine acasă! Se întâmplă din 31 mai. Este valabil pentru toată România

Autorecenzarea a luat final vineri, 27 mai, iar acum recensământul populației intră într-o altă etapă. Amintim că cei care au completat chestionarele în mediul online până la data anterior menționată au primit o zi liberă de la stat.

De la 31 mai însă, recenzorii vor veni la casele celor care nu au transmis chestionarul online.

În această primă etapă a procesului de recenzare a populației, care ar fi trebuit să ia final, în primă instanță, la data de 15 mai, au fost transmise peste 11 milioane de chestionare. Institutul Național de Statistică (INS) spune că România a dat lovitura la nivelul Uniunii Europene, fiind prima țară din blocul comunitar care a stabilit un asemenea număr.

”Participarea a fost peste așteptările noastre, ținând cont că gradul de autorecenzare a depășit 50%.

Este o premieră pentru România, mai ales că acest recensământ este complet digitalizat”, spune președintele Institutului Național de Statistică (INS), Tudorel Andrei, pentru Stiripesurse.ro.

Recenzorii nu vor avea chestionarele pe hârtie

Președintele Institutului Național de Statistică (INS) a mai spus că recenzorii care vor veni la ușile românilor nu vor avea chestionarele pe hârtie, ci pe tablete.

”Din 31 mai, începe ultima etapă a recensământului, cea cu recenzori, în care se face intrarea în teren și interviurile se vor face față în față. Recenzorii nu vor avea chestionare pe hârtie, ci ele vor fi completate pe tablete.

Recenzorii vor intra doar în acele locuințe în care nu s-a efectuat autorecenzarea sau unde chestionarele trimise în etapa de autorecenzare nu au fost validate din cauza datelor incomplete sau eronate. Recenzorii vor putea fi identificați în baza unei legitimații și a tabletei”, a mai spus acesta.

Toate locuințele trebuie recenzate: „Un recensământ cum nu a mai fost în România”

Tudorel Andrei a mai spus că toate locuințele trebuie recenzate și că este destul timp până la data de 17 iulie pentru a colecta datele necesare.

”Această ultimă etapă este extrem de importantă pentru că trebuie să recenzăm toate locuințele și persoanele care nu au fost recenzate în prima perioadă a recensământului dedicat interacțiunii cu persoanele.

Avem la dispoziție suficient timp, până pe 17 iulie, în care suntem convinși că vom colecta date pentru un recensământ cum nu a mai fost în România”, a mai spus acesta pentru sursa anterior citată.