"Amazon şi eBay nu vor veni prea curând în Europa de Est. Se speculează că vor să intre în Polonia. Nu au anunţat însă nimic oficial", a declarat pentru Capital, Radu Apostolescu. "Suntem o piaţă ciudată pentru ei. Plata cu card este foarte slabă, infrastructura este foarte slabă", adaugă Apostolescu.

Amazon are vânzări în România, dar nu se cunosc pentru că nu le-a raportat nimeni. "În caz că vor să intre pe piaţa locală îi vom întâmpina aşa cum ştim noi mai bine", spune Apostolescu. Întrebat, dacă eMAG este de vânzare, acesta a declarat "sigur, orice e de vânzare, cred că şi Amazon e de vânzare, nu"?

eMAG, care este cel mai mare magazin online din ţara noastră, s-a extins anul acesta în Bulgaria, iar în viitor va fi prezent în Turcia şi Ucraina.  În Turcia, eMAG ar urma să pătrundă în trimestrul trei al anului viitor, iar în Ucraina la începutul anului 2014.

Bulgaria, o piaţă nematurizată

eMAG a intrat în luna septembrie în Bulgaria şi deja este lider. "E destul de uşor să fi lider în Bulgaria deoarece nu există piaţă online. Piaţa lor este de 15 ori mai mică decât a noastră", potrivit lui Apostolescu.

“Rezultatele eMAG sunt foarte bune, răspunsul oamenilor este foarte bun. Bulgarii erau obişnuiţi să cumpere din afara ţării. Cele mai multe cumpărături online sunt în zona de fashion. Produsele IT le cumpărau de pe eBay”, spune Apostolescu.

În ceea ce priveşte operaţiunile eMAG din Bulgaria, Apostolescu declară că magazinul online  are 10 angajaţi, bulgari, care lucrează din România. Aceştia se ocupă de marketing, de newslettere, de site şi de produse. În plus, în call center sunt angajaţi care vorbesc limba bulgară. De livrări se ocupă firma de curierat DPD, care are o subsidiară în Bulgaria denumită Speedy.