Mirel Palada a fost purtătorul de cuvânt al Guvernului Ponta, unul dintre cele mai încercate guverne de după 1989 din punct de vedere al conflictelor politice și sociale. Printre acestea se numără războiul cu președintele Traian Băsescu și tragedia de la Colectiv. Fostul purtător de cuvânt a spus ce se poate întâmpla la alegerile prezidențiale din 2024.

Cine îi va lua locul lui Klaus Iohannis la Cotroceni?

În opinia sa, Marcel Ciolacu are cele mai mari șanse să îi ia locul lui Klaus Iohannis, mai ales că se preconizează că ar putea ajunge în turul 2 contra lui George Simion şi în astfel de condiţii, în care candidatul PSD ar câştiga mai mult ca sigur, Ciolacu va prefera să candideze el personal şi nu-l va lăsa pe Mircea Geoană.

„Adică anti-PSD-istul cu PSD-istul, adică unsul Americii față de candidatul PSD. Inevitabil, în turul 1, intră candidatul PSD și asta s-a întâmplat de fiecare dată, se va întâmpla și în 2024 și încă cineva. Ai două scenarii. Fie scenariul băiatul bun al americanilor versul nasolul care nu trebuie să intre în CSAT sau e posibil să fie, pentru cum arată după mult timp, scenariul din 2000, Iliescu – Vadim, omul democrației versul omul năvalnic, anti-sistem.

Mai e și al treilea scenariul în care omul americanilor e și omul PSD-ului. E și asta o variantă. Dar asta se va întâmpla doar în cazul în care tabăra anti-PSD… Deci în cazul în care în turul 2 intră Simion, care în momentul de față are toate șansele să intre în turul 2, de 3-4 sondaje turul 1, turul 1, măsurarea Sociopol, ca să nu avem discuții, Simion iese pe locul 2, PSD-istul pe locul 1, nu contează că fac multe variante, pe locul 2 Simion.

Asta miroase a Vadim cu Iliescu. Dacă e Vadim cu Iliescu, atunci Ciolacu vine și zice e o victorie destul de lejeră, de ce să renunț la victorie, dă și mie. Domnule Geoană sunteți nemaipomenit, vă iubesc americanii, dar tura asta e a mea.

În schimb, ai niște contracandidați anti-PSD-iști, alde Ciucă, alde Kovesi, alde Boc, care fie nu participă fie performează prost. Dar dacă îți apare unul în ultimele trei luni de zile. Să zicem că Kovesi își revine, acum este în declin. Așa iese în sondaje, nu mai e strălucitoarea de acum 2-3 ani.”, a explicat el în podcastul lui Ionuț Cristache de pe canalul de Youtube „HAI România!”.

Șansele PSD la alegerile din 2024

Mirel Palada a mai spus că PSD, deși este un partid puternic demonizat, are mari șanse să iasă câștigător în 2024.

„S-a erodat și Raed Arafat, a început să îi sară smalțul. Nu totalmente, e un adversar redutabil în tabăra anti-PSD, dar a început să îi sară smalțul nu mai este Jeana D’arc.

Dacă însă apare cumva bănuiala la PSD că poate vine „Boc” sau cineva ca el să prezinte o primejdie, să-l dea la o parte pe Simon după locul 2, să-l pună pe locul 3, să vină unul ca o rachetă pe locul 2, anti-PSD-istul Macovei, Kovesi, Iohannis, atunci Ciolacu, care este un personaj foarte precaut și care e subestimat de multă lume, e unul dintre cei mai buni oameni politici în momentul de față, va veni și va zice Domnul Geoană poftiți și dumneavoastră că vă iubește America.

Atunci cele două scenarii, scenariul anti-PSD-istul gen Băsescu – Geoană sau Băsescu – Ponta, care este scenariul americanilor sau scenariul pro-democrație – anti-democrație, săriți că ne mănâncă Trump. Și în America la fel la fost. Vadim sau Trump sau Simion. Ei pe persoane fizice sunt persoane ok, dar au fost puternic demonizați. Încă nu se știe. Mai puneți-mi întrebarea asta în august 2024 că până atunci se vor întâmpla multe. Încă băltim în scenarii.”, a mai spus acesta.

Podcastul integral poate fi văzut aici.