Razvan Cotovelea, director la Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor, spune ca Romania a primit aprobare in cadrul programelor finantate prin fonduri structurale pentru 277 de proiecte, in valoare de 2 miliarde de euro, dintr-un total de 4.452 de proiecte depuse. 

Romania are alocata suma de 19,7 miliarde euro de la bugetul UE in perioada 2007-2013 pentru convergenta si cooperare teritoriala si 13,3  miliarde euro pentru agricultura si dezvoltare rurala. Cofinantarea nationala pentru aceste proiecte este de 5,5 miliarde euro.

In anul 2008, cele mai mari sume sunt alocate catre transport si mediu, 441 milioane de euro, respectiv 437 milioane de euro.

Potrivit lui Razvan Cotovelea, printre cele mai frecvente greşeli ale aplicantilor la aceste proiecte se afla lipsa unor documente solicitate sau completarea incorecta a acestora. De asemenea, prezentarea neclara sau incoerentă a activităţilor şi a planului de implementare a proiectului, precum si intocmirea greşită a bugetului, sunt alte erori ale aplicantilor.