Cum ajuta astrologia in afaceri şi care sunt zodiile care vor fi favorizate in afaceri in 2009? Raspunsurile le-am aflat de la specialistii din domeniu.

Astrologii sustin ca au prevazut faptul ca va fi o criza la nivel mondial si ca aceasta va pleca de la sectorul imobiliar. In Romania, insa, criza se afla abia la inceput. „In urmatorii doi ani, cu siguranta vom asista la o situatie de criza. Anul 2010 va fi un an critic pentru Romania din punct de vedere economic”, spune astrologul Dan Ciubotaru.

Cristina Demetrescu, un alt specialist in domeniu, spune ca puncte culminante ale crizei vor fi pe 4 noiembrie 2008, pe 6 februarie si 16 septembrie 2009. Astrologul mai sustine ca efectele acesteia se vor resimti pana in 2012.

Dincolo de aspectele negative ale crizei financiare, astrologii vad si parti pozitive, chiar benefice. Astfel, spun ei, criza va determina descoperiri stiintifice si il va face pe om sa constientizeze ca nu are  nevoie de asa multe acumulari, intrucat acestea duc la blocaje, la stagnari spirituale. 

„Cauza a ceea ce se intampla in prezent in Romania este generata de mult timp, acum este doar un punct de rabufnire – consumul este mai mare decat productia si este normal ca pe termen lung sa avem doar de pierdut”, a detaliat astrologul Cristina Demetrescu.

Dan Ciubotaru spune ca, scopul crizei este schimbarea mentalitatilor. „Trebuie sa trecem de la un sistem social, economic si politic axat pe consum si imbogatire rapida pe unul axat pe utilizarea la maximum a resurselor”, a explicat Ciubotaru.

Cele mai afectate domenii vor fi cele legate de agricultura, de constructii, dar si unele structuri organizatorice ale statului. „Piata imobiliara va avea cel mai mult de suferit, atat dezvoltatorii, cat si clientii”, sustine Cristina Demetrescu.

Care sunt zodiile favorabile afacerilor in 2009?

Cristina Demetrescu spune ca anul 2009 este benefic pentru varsatori, tauri si scorpioni si nefavorabil zodiilor gemeni, fecioara, sagetator si pesti.

Dan Ciubotaru considera ca fiecare zodie are anumite caracteristici si nu exista o anumita inclinare pentru lumea afacerilor. Fiecare semn zodiacal indeplineste functie si poate acoperi o anumita zona de business.

„De exemplu, mare parte dintre manageri au o influenta puternica din partea Leului – acest lucru nu inseamna ca sunt nascuti in aceasta zodie ci ca in astrograma lor exista accentuari ale zodiei Leului”, a explicat el.

Ce afacere i se potriveste cel mai bine fiecarei zodii

Cei nascuti in zodia berbecului au fler in afacerile dinamice (protectie si paza), taurii se pricep cel mai bine la afaceri cu restaurante si magazine alimentare. Gemenii sunt foarte buni la comert, ei reprezentand planeta negustorului, pentru raci cele mai bune afaceri sunt cele in domeniul imobiliar (crese, case), decoratiuni, protectia mediului.

Leilor le sunt favorabile afacerile in domenii creative precum publicitate si obiecte de lux. Pentru fecioare sunt recomandate afacerile in agricultura, textile si cabinete de terapie.

Balantelor le sunt benefice afacerile in moda, vestimentatie, scoli de dans sau cabinete de avocatura. Scorpionul are fler in afaceri de turism. Capricornul este priceput in toate afacerile, dar exceleaza in constructii si arhitectura. Varsatorul se pricepe cel mai bine la tehnologie si mass-media, iar pestele e potrivit pentru  terapie si spiritualitate.

Cum ajuta astrologia in afaceri?

„In primul rand astrologia este un instrument foarte util care te ajuta sa intelegi atat situatia prezenta (de exemplu – conditii de piata) cat mai ales tendintele pe diferite orizonturi de timp. Putem utiliza astrologia in HR (recrutare, evaluare personal, planificare resurse etc), in domeniul financiar (analiza cash flow, bugete, venituri/cheltuieli), project management, risk management etc”, a explicat Dan Ciubotaru.