Hyundai Motor a dezvăluit câteva informații despre Kona, înainte de premiera mondială care va avea loc în următoarele luni. Modelul a fost conceput având la bază noua identitate vizuală Hyundai, designul progresist contribuind la sporirea atractivității.
Partea frontala expresiva este dominata de grila tip cascada, impactul vizual fiind completat de luminile de zi cu tehnologie LED, care sunt pozitionate deasupra farurilor cu LED. Silueta indrazneata este accentuata de proportiile echilibrate si impunatoare.
Silueta modelului contureaza structura impunatoare a caroseriei, cu proportii armonios echilibrate. Aspectul remarcabil este subliniat si de forma farurilor, la care contribuie si grila frontala tip „cascadă”, caracteristică familiei Hyundai.

Conform producătorului, pe langa designul progresist, Kona beneficiaza de tehnologii noi, pentru o experienta placuta la volan. Instrumentarul de bord – disponibil pentru prima data la un model Hyundai – a fost proiectat pentru a oferi conducatorului auto informatii esentiale despre autovehicul. Ecranul este plasat ergonomic, pentru un nivelul optim de confort si pentru ca informatiile sa fie usor accesibile.

Kona ofera clientilor o experienta placuta la volan, susțin oficialii Hyundai. Pozitia ridicata a scaunului asigura o vizibilitate sporita conducatorului auto, sporind senzatia de confort, in timp ce sistemul optional de tractiune integrala imbunatateste caracteristicile de deplasare si de manevrabilitate.

Kona va contribui la indeplinirea obiectivului Hyundai de a deveni brandul asiatic numarul unu in Europa pana in anul 2021, prin lansarea a 30 de noi modele si derivate ale celor existente. Autovehiculul a fost construit avand la baza increderea Hyundai in gama de clasa SUV, cu peste 1,4 milioane de unitati vandute de la lansarea primei generatii Santa Fe, in anul 2001.