Victor Ponta l-a felicitat pe ministrul Comunicaţiilor pentru licitaţia privind licenţele 4G şi i-a cerut să pregătească un proiect care să vizeze internet gratuit pentru şcoli şi instituţiile publice.

"Faptul că în această perioadă de criză statul român câştigă 682 de milioane de euro şi că devenim prima ţară din Europa centrală şi de est care acordă licenţe pentru transfer de date de generaţia a patra cred că este un lucru foarte bun. O să vă rog din încasările de anul acesta, aşa cum am promis, să sprijinim programele de la agricultură, plus cele de la armată, iar pentru 2013 tocmai din această zonă şi o să vă rog să pregătiţi deja proiectul să implementăm ceea ce ne doream de mult – acel proiect de internet pentru unităţile de învăţământ, wireless gratuit pentru toate unităţile de învăţământ şi pentru instituţiile publice. Cred că putem să fim în acest domeniu înaintea altor ţări cel puţin din regiune, dacă în toate şcolile vom avea acces la internet. Trebuie să aveţi grijă ca în timpul orelor să nu stea toată lumea pe internet dacă se poate", a spus premierul.

El a adăugat că semnalul dat de licitaţia organizată de Ministerul Comunicaţiilor privind licenţele 4G este unul pozitiv, punctând că domeniul IT este unul în care România poate face în continuare mare performanţă.