Fostul premier Victor Ponta a explicat, duminică seară, la România TV, la ce miniștri ar renunța personal, dând ca sigură o restructurare guvernamentală la toamnă:

„E nevoie de restructurare, nu remaniere. Cu siguranta va fi restructurare dupa 1 septembrie. Dancila poate sa zica ca uita de prezidentiale, unde nu are nicio sansa, si ca treaba ei este guvernare”, a spus Victor Ponta.

Liderul Pro România a adăugat că în USL erau în Guvern PSD, PNL, UNPR, PC, iar acum sunt de doua ori mai mulţi secretari de stat, cu salarii de trei ori mai mari, fiecare cu cabinet, secretară, maşină, portar, sediu, şofer. Ponta spune că noul său partid a făcut o schemă nouă de Guvern, mai redusă şi a anunţat ce miniştri ar schimba.

„Noi am facut la Pro Romania o schema cu 18 ministere. Sa fie schimbati ministrii de la Munca, Interne, Aparare, Transporturi. Teodorovici nu poate sa fie si ministru si candidat la prezidentiale. Nu-i fac eu lui Dancila Guvernul, spun cine nu imi place”, a declarat Ponta la România TV.