Ponta spune că s-ar impune amînarea alegerilor deoarece există un risc prea mare de infectare a populaţiei din România, atrăgând atenția că în țara noastră există 3.200 de localităţi, cu candidaţi de la toate partidele, iar campania electorală presupune întâlnirea cu mulţi oameni.

”Evident că s-ar impune amânarea alegerilor. În acest moment, eu am certitudinea că mă văd cu candidatul meu de la Baia Mare, după care mă văd cu cel de la Mangalia, după care fac o poză cu cel de la Călăraţi şi după aia cu cel de la Botoşani, unul dacă e asimptomatic, eu iau (virusul- n.r,). Ciolacu la fel, Orban se va vedea la fel, Barna se va vedea la fel. Gândiţi-vă că avem 3.200 de primării cu 3.200 de candidaţi, ori şapte partide, sau câte sunt. Avem dosare de depus şi eu mă uit şi zic «Voi chiar vreţi să ne îmbolnăvim toţi?». (…) Care e şansa să nu luăm microbul?”, a transmis, miercuri seară, la TVR, Victor Ponta.

Acesta a precizat că în cursul zilei s-a văzut cu cel puţin 50 de persoane.

”Aseară am venit din vacanţă, azi cred că au fost cel puţin 50 de oameni cu care m-am văzut, candidatul Pro România la…, şeful Pro România de la… care au zis «Domnu Ponta, facem şi noi o poză?». Eu ce să îi spun omului respectiv? Facem poză cu mască şi să scrie pe mine «Asta e poza mea cu Ponta, e unul cu mască, îl recunoaşteţi după ochelari». Nu am cum să fac chestia asta”, a mai afirmat Ponta, potrivit news.ro.

Acesta a precizat că a discutat cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru a amâna alegerile.

”Am avut discuţia cu domnul Ciolacu azi, acelaşi lucru i-am spus domnului Ciolacu, o să te îmbolnăveşti şi tu şi eu. Asta i-am spus. S-a dus la şedinţă la PSD să decidă dacă e bine că totuşi, proiectul cu 27 septembrie este proiect PSD – PNL. Apropo că e luptă mare, dar  fac proiectele împreună. I-am spus «Te rog pe tine să fii mai raţional decât Orban». I-am spus că ne punem toţi în pericol şi că înseamnă că în octombrie o să  fim toţi de vină. Asta mai lipseşte, să dea politicienii virusul în toată ţara, nu ajunge că ne înjură lumea”, a mai declarat liderul Pro România.

Alegerile locale ar trebui să aibă loc pe 27 septembrie.