Un litru de motorină se apropie de prețul de șase lei, lucru nu tocmai bun pentru șoferi. Și asta, chiar dacă barilul de petrol s-a ieftinit față de lunile trecute. Cu toate acestea, bugetul pentru cei mai mulți dintre șoferi este în continuare afectat de deprecierea leului. Potrivit Antena3, un plin cu 50 de litri de benzină este mai scump cu cinci lei, comparativ cu anul trecut. Iar unul de motorină cu 8,5 lei, asta în condițiile în care la sfârșitul anului trecut barilul de petrol costa 80 de dolari, iar acum a scăzut la 62 de dolari.

Toți șoferii au acum posibilitatea de a afla de unde pot cumpăra cea mai ieftină benzină sau motorină. Site-ul peco-online.ro monitorizează zilnic preţul combustibilului din numeroase localităţi şi prezintă staţiile de unde clienţii pot cumpăra benzină şi motorină mai avantajos. Site-ul ia în calcul preţuri de la unităţi OMV, Petrom, Rompetrol, Socar, ART, FuelOne, MaximCoLtd, MCMPetrol, Ozana, PartenerSocar, Pollux, SMO şi SpielmannOil. Astfelm, duminică 27 ianuarie, cel mai mic preţ pe litrul de benzină se găseşte la o benzinărie Petrom din Câmpulung, Argeş, şi este 4,90 lei. În acelaşi timp, preţul cel mai scăzut pentru litrul de motorină poate fi găsit la o staţie din Alexandria, Teleorman: 5,25 lei. Prețurile returnate de către aplicație pot câteodata diferi de cele afișate la pompă din cauza întârzierii cu care aceste prețuri sunt procesate și actualizate de către serverul principal. 

În această perioadă, România se află pe locul al 4-lea în Uniunea Europeană în topul ţărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria, Cipru şi Ungaria. În cazul motorinei, ţara noastră este situată pe locul 6 între statele Uniunii Europene în ceea ce priveşte cel mai mic preţ la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Ungaria, Lituania, Luxemburg şi Spania.