Astfel, de acum angajaţii români pot beneficia de un „Paşaport Medical”.

Acesta este un serviciu de prevenţie sub formă de abonament care include teste serologice pentru detectarea anticorpilor SARS-CoV-2, consultaţii sau investigaţii în clinici, telemedicină nelimitată şi acces la dosarul medical electronic, direct din aplicaţie.

Abonamentul este lansat de SanoPass, o platformă de optimizare a serviciilor medicale oferite angajaţilor.

Pentru ca salariații să se întoarcă la muncă, măsurile recomandate de către majoritatea guvernelor şi organizaţiilor mondiale sunt legate de oferirea echipamentelor specifice pentru protecţie, dezinfectarea spaţiului de lucru şi verificarea stării de sănătate a angajaţilor.

Astfel, SanoPass vine în sprijinul angajatorilor oferindu-le o soluţie pentru monitorizarea stării de sănătate a angajaţilor punând la dispoziţie un număr limitat de 5.000 de abonamente medicale la numai 20 lei pe lună.

Cum a apărut ideea?

Ideea de lansare a „Pașaportului medical” a pornit în urmă cu o lună după discuții cu peste 200 de angajatori din diferite domenii.

„Paşaportul medical a luat naştere în urmă discuţiilor purtate în ultima lună cu peste 200 de angajatori din aproape toate industriile. Majoritatea se tem că odată cu relaxarea măsurilor şi întoarcerea angajaţilor la muncă, aceştia vor avea un factor de stres în plus, reprezentat de un potenţial risc de contaminare.

Pentru a spori confortul angajaţilor le oferim un mix de servicii medicale de prevenţie: analize, teste pentru anticorpi SARS-CoV-2, consultaţii, investigaţii în clinici, dosar medical şi acces nelimitat la telemedicină, toate într-o singură aplicaţie”, a declarat Andrei Vasile, co-fondator al SanoPass.

Compania SanoPass a ţinut cont şi de situaţiile financiare dificile pe care companiile le au în această perioadă şi a decis să susţină accesul la servicii medicale de prevenţie pentru 5.000 de beneficiari la un cost de 20 lei pe lună.

Astfel, Pasaportul Medical poate fi oferit complementar asigurărilor de sănătate sau abonamentelor deja contractate.