Din 15 martie devin disponibile listele de așteptare pentru programarea la vaccinare împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook.

În momentul în care va fi disponibilă programarea la vaccinare pentru populația generală, în platforma de programare vor fi vizibile, pentru beneficiari, atât centrele de vaccinare deja existente, cât și cele care vor fi operaționalizate în luna aprilie 2021. După epuizarea sloturilor disponibile din centrele de vaccinare, se activează lista de așteptare.

Notificarea persoanelor aflate pe lista de așteptare se va realiza în funcție de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare. Acestea se stabilesc conform Strategiei naționale de vaccinare, și ordinea cronologică de înscriere.

Ce persoane sunt vizate

Astfel, primele vor fi persoanele din categoria 2a (populația de risc), cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice. Urmează persoanele din categoria 2b (lucrători din domenii esențiale). În continuare vor fi persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populația generală).

Beneficiarul va avea posibilitatea să se programeze la vaccinare, iar dacă nu există locuri disponibile în centrul ales, poate opta pentru înscrierea pe lista de așteptare aferentă centrului respectiv. Ulterior, locurile libere dintr-un anumit centru de vaccinare vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista deschisă pentru acel centru. Se va respecta prioritizarea: 75% persoane din cadrul populației cu risc și 25% lucrători din domenii esențiale, iar în centrele în care rămân locuri libere vor putea să se programeze persoanele din etapa a III-a.

Modalitățile de finalizare a procesului de programare pentru persoanele înscrise pe listele de așteptare au fost deja stabilite.

Condiții pentru programarea individuală în platforma electronică

Pentru cei care aleg programarea individuală în platforma electronică situația e următoarea. La momentul în care locurile devin disponibile la centrul unde persoana s-a înscris, beneficiarul primește o notificare în acest sens. Ulterior va intra în aplicație, pentru alegerea zilei și a intervalului orar.

Persoana care nu confirmă prin programare locul disponibil în termen de 24 de ore de la primirea notificării, va mai primi încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, beneficiarul rămâne pe lista de așteptare. El pierde însă poziția ocupată inițial.

Pentru persoanele care optează pentru programarea prin call center, la numărul 021.414.44.25: atunci când va apărea un loc liber la centrul de vaccinare unde s-a înscris, va fi programat la vaccinare in ziua și in intervalul orar disponibil pentru administrarea vaccinului. Aceste persoane vor fi notificate si nu este necesar sa confirme programarea.