Programări pe bandă rulantă pentru vaccinare cu AstraZeneca. Aproape 6.000 de oameni s-au programat în 24 de ore

Comitetul Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare (CNCAV) transmite că un număr de peste 5.740 de persoane s-au programat pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania AstraZeneca, în mai puțin de 24 de ore.

„În mai puțin de 24 de ore, peste 5740 de persoane s-au programat pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania AstraZeneca. Încrederea românilor în campania de vaccinare a fost demonstrată prin dinamismul înscrierilor pentru imunizare! Pe măsură ce locurile s-au eliberat pe platforma de programare, peste 5740 de persoane au ocupat sloturile disponibile”, se arată pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

„Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România au sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european”, adaugă CNCAV.

9 mii de români au refuzat vaccinarea

9.000 de români din 200.000 înscriși s-au retras de la vaccinare, vineri, până la ora 11:00, după ce mai multe ţări din Europa au suspendat vaccinarea cu serul anti-COVID de la AstraZeneca.

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică au vorbit despre numărul de persoane care și-au anulat programările pentru vaccinare, în ultimele 24 de ore, cu serul AstraZeneca. Astfe, aceștia au explicat că din cele 200.000 de persoane înscrise, 9.000 s-au retras.

„Asta înseamnă doar un procent de 4,5%. Vaccinarea este un act benevol și au existat situații în care oamenii înscriși inițial la programare și-au mai schimbat/ amânat opțiunea și pentru celelalte tipuri de vaccin, nu doar pentru cel de la AstraZeneca”, subliniază reprezentanții GCS.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin