Anunțul momentului pentru elevi și părinți

Astfel, Sorin Cîmpeanu a explicat că peste 50% din cadrele didactice sunt vaccinate. Simultan, peste 40% din personalul din învățământ a fost vaccinat.

„Am propus testarea antigen cu teste rapide non-invazive. Mai puțin de 5.000 de teste s-au folosit din 1.850.000 de teste. Aștept achiziția de teste non-invazive pentru a putea fi folosite în școli. Avem peste 50% cadre didactice vaccinate și peste 40% din personalul din învățământ vaccinat”, a transmis Cîmpeanu la România TV.

Se închid școlile?

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a vorbit, duminică seara, la Antena 3, despre situația din Capitală. Acesta a precizat, cu privire la închiderea școlilor, că este o măsură mult mai tentantă față de altele, dar ar putea avea un efect devastator.

Totuși, ministrul a explicat că închiderea școlilor, fără a fi luate alte măsuri restrictive pe alte planuri, reprezintă o lovitură dură pentru educație dacă nu va avea efectul dorit. În plus, Sorin Cîmpeanu a precizat că măsurile de protecție anti-COVID se respectă mai mult în școli față de multe alte locuri.

„Triajul epidemiologic, după experienţele de anul trecut, nu a dat cele mai eficiente rezultate. În şcoli se respectă regulile de protecţie împotriva Sars-COV-2, mult mai corect decât în multe alte locuri. Educaţia nu te îmbolnăveşte, educaţia te ajută să te protejezi învăţând să respecţi regulile.

A intra într-un scenariu în care închidem şcolile primele fără să luăm alte măsuri restrictive pe alte planuri pentru că am văzut declaraţia, prima măsură închidem şcolile, nu am înţeles ce alte măsuri urmează a fi luate, cred că este o variantă tentată să închizi şcolile primele fără să iei alte măsuri restrictive pe alte planuri.

Din păcate, dacă măsura închiderii şcolilor nu va avea efectul scontat, vom genera noi pierderi în educaţie, vom afecta sub toate aspectele elevii şi vom determina agravarea tulburărilor de socializare”, a explicat ministrul Educaţiei.

Sursa foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu