Într-o postare pe pagina personală de socializare, medicul Vasi Rădulescu oferă informații esențiale despre vaccinare anti-covid. Potrivit acestuia, din punct de vedere al apropbării, între vaccinul Pfizer și paracetamol nu există nicio diferență.

Totodată, el a mai subliniat și modul în care vaccinul Pfizer acționează și ce efecte are asupra organismului uman. În cazul în care o persoană este infectată cu noul coronavirus, el este recunoscut de o proteină și anihilat rapid.

”Vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de Pfizer/BioNTech a primit aprobare DEPLINĂ din partea FDA. Din punct de vedere al aprobării, nu e nicio diferenţă între acest vaccin şi paracetamol. Ambele au actele în regulă, studiile la fel. (…)

La vaccinul Pfizer/BioNtech ştim exact mecanismul de acţiune – un ARN mesager special făcut, încărcat cu instrucţiuni, se duce la ribozom şi-i spune cum să producă proteina S a virusului. Ribozomul, această fascinantă fabrică de proteine, se supune sarcinii fără să strâmbe din nas. Traduce ARN-ul şi face proteina.

Numai că proteina asta nu e self, chiar dacă e făcută in house. Iar dacă nu e self, adică nu e o structură tipică organismului uman, imunitatea se sesizează imediat şi-ncepe să facă molecule pentru a o recunoaşte, cataloga, omorî. Acele molecule rămân active mai mult timp, iar dacă virusul natural intră în corp, îi este recunoscută proteina S şi este rapid anihilat”, explică dr. Vasi Rădulescu, medic specialist medicină internă, într-o postare preluat de RO Vaccinare.

Diferența dintre vaccin și paracetamol

Medicul a mai precizat că în prezent nici despre paracetamol nu se cunosc foarte multe informații în legătură cu modul său de acțiune. Pe de altă parte, se cunosc efectele sale benefice, iar sute de milioane de oameni iau medicamentul și nu simt că greșesc în legătură cu acest aspect.

”La paracetamol nu ştim nici până astăzi, chiar dacă e folosit de mult timp la tot felul de afecţiuni, care este mecanismul exact de acţiune. Unii au zis de substanţa P, dar nu e nimic sigur. Îi ştim efectele bune, îi ştim reacţiile mai puţin bune, iar sute de milioane de oameni iau paracetamol probabil în vreme ce tu citeşti aceste cuvinte. Asta nu înseamnă că e ceva greşit la mijloc. La fel se întâmplă cu unele anestezice, unde nu ştim exact mecanismul de acţiune”, a mai scris el.

În același timp, medicul adaugă că în prezent se lucrează la un preparat pentru scleroza multiplă, iar „viitorul va fi al acestor componente care vor sta la baza vaccinurilor”.

El a făcut referire și la persoanele care sunt sceptice în legătură cu vaccinul anti-covid, recomandându-le să țină pasul cu evoluția tratamentelor din următoarea perioadă.

”Vă mai spun că Moderna începe să testeze un vaccin anti-HIV bazat pe ARN mesager. Vă mai spun că se lucrează la un preparat pentru scleroza multiplă, tot pe aceeaşi tehnologie ultrastudiată. Viitorul va fi al acestor componente care vor sta la baza vaccinurilor, tratamentelor împotriva cancerului şi bolilor care actual nu au leac. Experţii le vor aproba deplin, lumea se va schimba în jurul nostru. Iar scepticii ar face bine să ţină pasul, altfel vor rămâne simpli caraghioşi”, a mai scris dr. Vasi Rădulescu.