Cunoscuta interpretă de muzică populară, Elena Merișoreanu, acum în vârstă de 76 de ani și-a adus aminte de anii tinereții și cum și-a făcut debutul pe scenă. Încă de mică ea a visat să ajungă vedetă, chiar dacă familia sa nu a avut prea multe posibilități.

Irina Loghin i-a fost cea mai bună profesoară

Muzica a fost însă salvarea ei, pe care a descoperit-o încă din copilărie. Tatăl ei, care cânta la fluier, a fost cel care a învățat-o multe cântece, iar mama și sora ei cântau când lucrau la câmp, dar și la petrecerile familiei.

La 16 ani, Elena Merișoreanu a participat a fost la un concurs, pe care deși l-a câștigat, din cauza vârstei nu a fost acceptată în Ansamblul „Ciocârlia”. Câțiva ani mai târziu, înainte să împlinească 20 de ani, s-a înscris la un alt concurs, pentru Ansamblul „Rapsodia Română” din București. A fost acceptată în cor, unde a cântat pentru opt ani.

Artista a mărturisit că cea mai bună profesoară i-a fost Irina Loghin, care o lua pe la toate spectacolele și îi dădea sfaturi de fiecare dată înainte să urce pe scenă.

„Irina Loghin mă lua cu ea la toate spectacolele! Ținea la mine foarte tare! Ea m-a școlit de la 16 ani, atunci când am urcat pe scenă. Eu eram mică, iar ea îmi spunea cum să mă pieptăn, cum să mă îmbrac, cum să mă aranjez, tot! A fost ca o mamă pentru mine!”, a declarat Elena Merișoreanu, pentru click.ro.

Publicul de muzică populară s-a stricat

Elena Merișoreanu participa la multe evenimente, unde prestează piese din folclorul tradițional românesc. Totuși, aceasta spune că oamenii îi solicită să cânte tot mai des manele.

În acest context, îndrăgita cântăreață de muzică populară spune că „publicul s-a stricat”. Aceasta s-a trezit de mai multe ori în situații în care oamenii îi oferă sume mari de bani pentru a cânta manele.

„În ultima vreme, s-a stricat și publicul! Păi, au venit cu bani la mine, și bani mulți nu așa, să-mi ceară să le cânt eu manele!

Zice: vă dau bani, cântați-mi cutare! Cer manele din astea care sunt acum la modă și îți oferă sume mari, mai mari și decât onorariul. Așa se fac banii în ziua de azi, cu manele”, a dezvăluit recent Elena Merișoreanu.