Lovitură dată de Klaus Iohannis cu doar câteva zile înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale. Șeful statului a anunțat că România este foarte aproape de a intra în spațiul Schengen. Iohannis spune că România ar putea să aibă președinte și premier de la PPE, ceea ce va conferi o greutate mai mare țării noastre în negocierile la nivel european și va ataca din nou problema aderării la spațiul Schengen.

”La finalul acestui an putem avea și premier și președinte de la PNL, de la PPE. Va fi o situație foarte bună pentru România și vom avea o greutate mai mare în PPE. În ceea ce privește Schengen, cu siguranță, în noua configurație discuțiile se vor relua, iar în noua conjunctură România va avea o altă greutate.

Faptul că avem pentru prima dată un președinte la PPE din Est arată o deschidere către această zonă și în mod vizibil falia Est-Vest se micșorează.”, a spus Klaus Iohannis, la Congresul PPE.

Președintele Klaus Iohannis se bate cu șefa PSD, Viorica Dăncilă pentru un mandat de cinci ani la Palatul Cotroceni. Turul doi al prezidențialelor se va disputa în această duminică, pe 24 noiembrie.