Veste bună pentru majoritatea studenților din România. Eu nu vor fi nevoiți nici de acum înainte să scoate zeci sau chiar sute de lei sptămânal, din buzunar, pentru a ajunge acasă, la părinți, sau pentru a călători la munte ori la mare.

Repreentanții organizațiilor de studenți au ajuns la o înțelegere cu ministrul educațietiei, Ecaterina Andronescu, cea care a consimțit ca studenții la zi, cu vârsta de până în 35 de ani, să poată călătoi gratuit, cu trenul, în continuare.

Totodată, studenţii vor să solicite ca această limită de vârstă de 35 de ani să se aplice și la Metrorex sau la transportul local unde limita pentru a beneficia de reduceri este de 26 de ani.

În discuţiile de astăzi, reprezentanţii studenţilor au mai cerut alocarea a 6% din PIB pentru educaţie, creşterea finanţării de bază pentru fiecare student, construcţia a 30 de cămine, creșterea subvenției cămine-cantine până la valoarea de 2492 lei/an/student cazat şi transferarea Caselor de Cultură de către Ministerul Educației Naționale și gestionarea acestora de către Universități, notează Digi24.

Joi va avea loc o întâlnire şi cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru a tranșa subiectul privind achiziționarea și anularea online a biletelor de tren.