Demonoid.me, un celebru site de torrente din Ucraina, a fost redeschis. Demonoid.me a fost închis la începutul lunii august a anului trecut la cererea autorităţilor americane. Acest site se afla pe lista denumită "Notorious Markets List", care a fost creată pentru a identifica pieţele unde sunt încălcate drepturile de autor şi unde se promovează pirateria. Domeniile de internet demonoid.me, demonoid.com şi demonoid.ph a fost puse la vânzare pe site-ul sedo.de.

Demonoid.me a fost readus la viaţă de nişte americani care au cumpărat baza de date şi au mutat tot pe un nou domeniu D2.vu. Cei care deţin acest site doresc să refacă comunitatea care se formase în trecut. Astfel, cei care aveau cont pe vechiul site demonoid.me pot accesa noul site D2.vu folosind acelaşi user şi parolă.

“Ceea ce există  acum pe D2.vu sunt trackerele de pe vechiul Demonoid. Vom lansa un forum în curând şi un canal IRC pentru ca utilizatorii să poată interacţiona”, a declarat unul dintre administratori pentru torrentfreak.com.

Uniunea Europeană şi autorităţile din SUA au declarat război site-urilor de torrente, în ultimii ani mai multe astfel de site-uri fiind închise. În fiecare an, sunt descărcate ilegal de pe internet peste 50 de miliarde de programe fără licenţă.