Medicul Beatrice Mahler a informat că, momentan, sunt puțini pacienți internați din cauza infectării cu Omicron.

„Din fericire, lucrurile stau bine din acest punct de vedere. Avem puţini pacienţi internaţi şi în secţie şi la ATI. Nu sunt mai mult de două-trei internări într-o zi. Sunt pacienţi care au nevoie de terapie şi suport ventilator. Marea majoritate a celor care ajuns la spital pentru evaluare sunt evaluaţi şi merg acasă unde îşi continuă tratamentul.

Într-adevăr, ce vedem acum în spital este o formă extrem de blândă a pandemiei, o evoluţie care ne bucură şi pe noi, dar nu trebuie să ne facă să ne relaxăm, pentru că până la urmă, încă în acest moment trebuie să fim atenţi la modul în care ne protejăm unii pe alţii”, a explicat aceasta.

„Avem şanse mari ca în acest an să renunţăm la restricţii”

De asemenea, aceasta susține că există șanse mari ca restricțiile anti-COVID-19 să fie eliminate după câteva luni, însă acest lucru nu înseamnă că trebuie să devenim neglijenți în fața virusului.

„Avem şanse mari ca în acest an să renunţăm la restricţii, dar sunt câteva condiţii pe care trebuie să le respectăm.

În primul rând, să trecem cu bine peste acest val şi ulterior să nu uităm că în anumite momente din an, aşa cum ne protejăm de gripă, va trebui să ne protejăm şi de infecţia SARS-COV-2”, a declarat Beatrice Mahler la România TV.

Despre vaccinul anual anti-COVID-19

Întrebată de jurnaliști dacă există posibilitatea să ajungem să ne vaccinăm anual împotriva COVID-19, Beatrice Mahler a afirmat că sunt șanse mari să ajungem la un astfel de scenariu.

„Probabilitatea este foarte mare să ajungem la această formă de vaccinare. Sper însă ca anul 2022 să aducă şi un nou tip de vaccin adaptat variabilităţii pe care o înregistrează SARS-COV-2 pentru că altfel o să ne trezim cu o altă surpriză pe care ne-a şi făcut-o în 2021 tulpina Delta. Sperăm ca de data asta vom fi un pic în faţa virusului noi ca unanitate şi vom avea soluţii ca să ieşim din pandemie”, a spus aceasta.

Despre îmbunătățirea vaccinului anti-COVID-19

De asemenea, Beatrice Mahler a informat că, în prezent, se lucrează la un nou ser injectabil prin care „am avea o imunitate care s-ar putea să fie şi mai de lungă durată”.

„Sunt date care indică acest lucru. Sunt mai multe de vaccin care se află acum în lucru. Unele care se referă la o formă de vaccin care ar asigura imunitate indiferent de ce variantă sau ce mutaţie ar putea atrage virusul în timp. Nu se mai lucrează la un virus care să vizeze proteina Spike, ci care să vizeze genomul viral, adică structura esenţă a virusului.

Asta ar fi bine pentru că am avea o imunitate care s-ar putea să fie şi mai de lungă durată. Cu siguranţă, nu ar mai depinde de mutaţiile pe care le-ar aduce virusul”, a explicat Beatrice Mahler.