Consultantul politic în vârstă de 67 de ani îşi va afla pedeapsa la 20 februarie, fiind acuzat că a minţit Congresul în legătură cu contactele sale cu organizaţia WikiLeaks pe subiectul e-mail-urilor democrate piratate în timpul scrutinului prezidenţial din 2016.

În recomandările privind pedeapsa transmise luni unui judecător federal, procurorii de caz au cerut între 87 şi 108 luni de închisoare. “Roger Stone a obstrucţionat ancheta Congresului asupra amestecului rusesc din 2016, a minţit sub jurământ şi a subordonat martori. Iar când infracţiunile sale au fost dezvăluite prin aceste inculpări din acest caz, el a afişat dispreţ faţă de tribunal şi statul de drept. Pentru asta, el trebuie pedepsit”, au scris aceştia, potrivit Agerpres.

Consultantul politic a spus că nu a comis nimic ilegal şi că ancheta a fost motivată politic. Roger Stone, un fidel al preşedintelui american, este una dintre cele şase persoane din anturajul, mai mult sau mai puţin apropiat, al lui Donald Trump, care au fost inculpate sau condamnate în urma anchetei privind Rusia pe care a condus-o procurorul special Robert Mueller şi care a tulburat prima jumătate a mandatului miliardarului american.

În primăvara lui 2019, Robert Mueller a prezentat un raport de aproape 450 de pagini care l-a exonerat pe Trump de suspiciunile de înţelegere secretă cu Moscova. Însă el a spus că nu poate să îl exonereze pe preşedinte şi de suspiciunile că a obstrucţionat justiţia.