Veniturile Vodafone România au scăzut cu 20,9% în perioada aprilie-septembrie, primul semestru al anului fiscal 2009-2010, la 486 milioane euro, din cauza contextului economic nefavorabil şi condiţiilor dificile de pe piaţa locală, se arată într-un comunicat al companiei.

Profitul EBITDA (înainte de deducerea dobânzilor, impozitare, depreciere şi amortizare) al operatorului de telecomunicaţii mobile s-a plasat în aceeaşi perioadă la 223 milioane euro, în scădere cu 22,6% faţă de perioada corespunzătoare a lui 2008, în urma declinului încasărilor.

„Rezultatele noastre financiare reflectă provocările cu care se confruntă economia românească, precum şi competiţia accentuată de pe piaţa locală a comunicaţiilor mobile. Puterea de cumpărare scăzută a consumatorilor, determinată de devalorizarea leului în raport cu euro, a condus la o scădere generală a consumului pe această piaţă (…) Vom continua să ne concentrăm pe un control mai bun al costurilor şi pe eficienţa operaţională”, a declarat directorul general executiv al Vodafone România, Liliana Solomon.

Vodafone România avea, la finele lunii septembrie, 9,535 milioane de clienţi, în urcare cu 0,2% faţă de perioada similară a anului trecut. Venitul mediu pe utilizator pentru cele 12 luni încheiate la 30 septembrie a fost de 8,7 euro pe lună, se mai arată în comunicat.

SURSA: Mediafax