„Da, o să mai fie o Ordonanță Militară săptămâna aceasta, conținutul îl veți afla la momentul potrivit. Nu pot să dezvălui acum din OM, dar tot ceea ce vă anunțăm rezultă în urma unor analize pertinente a specialiștilor, în funcție de evoluția cazurilor, în funcție de evoluția coronavirusului. Este impropriu să estimez acum cât vor mai dura restricțiile și care va fi dinamica evoluției coronavirusului”, a declarat Marcel Vela.

Restricțiile pe timp de sărbători

„Nu noi restricții, noi excepții. Să privim partea plină a paharului. (…) Ce să le spun de Paște? Vreau să le mulțumesc pentru înțelegere românilor din Diaspora și celor din țară, că marea lor majoritate au respectat ceea ce am propus, ceea ce am stabilit cu privire la reducerea riscului de infecții cu coronavirus. (…) Este un moment greu, a dat dovadă și de patriotism, și de responsabilitate, de implicare în acest război împotriva virusului. Războiul este al nostru, nu al Guvernului sau al unui ministru”, a spus Marcel Vela.

„Am convenit niște măsuri în acord cu Patriarhia pentru ca românii să poată să se bucure de Paști”, a adăugat acesta.

„Cine face estimări că va fi până în data X sau Y sunt pure analize personale sau calcule. Cei care decid până când va fi stare de urgență suntem noi românii. Dacă suntem atenți unii cu alții, să ne spălăm pe mâini, să purtăm mască, mănuși, să păstrăm distanța socială, starea de urgență se reduce”, a declarat Vela.