PSV Company, fosta Petromservice, societate aflată în insolvenţă şi controlată de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu printr-o firmă offshore din Cipru, are încheiate 41 de contracte, în valoare de 70,8 milioane de lei, cu mai multe autorităţi locale, pentru prestări de diverse servicii.

Informaţia apare într-un raport asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia insolvenţei PSV, întocmit la jumătatea lunii trecute de lichidatorul firmei.

Din 70 de milioane de lei, PSV mai are de făcut lucrări de 50

`PSV Company SA are la această dată un portofoliu de contracte în care are calitatea de executant, structurat după cum urmează: un portofoliu propriu de 41 de contracte cu o valoare totală de 70.792.396 lei, din care valoarea lucrărilor ce au rămas de executat se ridica la 49.663.364 lei, având în general ca obiect lucrări de reabilitare şi amenjare construcţii, lucrări infrastructură şi alimentare cu apă prestate către diverse primării”, se arată în raport.

Datorii de 169 de milioane de lei către angajaţi

PSV Company este în insolvenţă, parte în proces fiind 220 de creditori. Compania nu a plătit toate drepturile angajaţilor, valoarea totală a sumelor aflate în litigiu cu foştii angajaţi fiind de 168,8 milioane de lei. Din această sumă, aproape 113 milioane au fost deja achitaţi prin executarea conturilor societăţii.