Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a transmis, vineri, că Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat autorizarea vaccinului Pfizer pentru utilizarea la copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. ”În grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi”, a transmis Gheorghiţă, precizând că ”facem încă un pas spre normalitate”.

”Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi”, a transmis, vineri, Valeriu Gheorghiţă, potrivit news.ro

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a precizat că, odată cu această autorizare ”facem încă un pas spre normalitate”.

”Schema de vaccinare şi modalităţile de programare sunt la fel ca la populaţia adultă. Este important de menţionat că este obligatorie acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către tutorele legal”, a mai prcizat Gheorghiţă.

Câte persoane au fost imunizate în ultimele ore?

Acesta anunţă că în acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinţilor

Potrivit CNCAV, 69.477 de persoane au fost vaccinate în ultimele ore, din care 50.237 cu serul Pfizer, 4.312 cu Moderna, 6.253 cu cel de la AstraZeneca şi 8.675 cu cel produs de Johnson & Johnson.

Numărul total al persoanelor vaccinate a ajuns la 4.257.317. Cele mai multe dintre acestea au primit vaccinul Pfizer – 3.370.027, 353.404 pe cel al companiei Moderna. Alte 430.921 au fost vaccinate cu serul produs de AstraZeneca şi 102.965 cu cel de la Johnson & Johnson.

În ultimele 24 de ore, au fost raportate 48 de reacţii adverse: 24 la vaccinul Pfizer, 9 la Moderna, 4 la AstraZeneca şi 11 la Johnson & Johnson.

Sursă foto: Dreamstime