Până în luna septembrie, au fost vândute tichete de vacanţă în valoare de aproximativ 4,5 milioane de euro, mai mult decât dublu faţă de suma anunţată în luna iulie de ministrul interimar al Turismului, Elena Udrea.

La nivelul lunii septembrie valoarea tichetelor de vacanţă emise  se ridica la 19,4 milioane de lei (aproximativ 4,5 milioane de euro), potrivit datelor furnizate pentru capital.ro, de către reprezentanţii Ministerului Turismului.

Oficiali ai ANAT susţin că în mare parte, companii din mediu privat au apelat la aceste bonusuri, în timp ce dintre bugetari, doar în instituţiile de învăţământ  au fost cereri.

Deşi Elena Udrea declara, ieri, că succesul tichetelor de vacanţe a fost umbrit de criză şi că „toate bunele intenţii au rămas doar speranţe pentru 2010”, reprezentanţii pieţei sunt convinşi că rezultatele de anul acesta au fost mai mult decât satisfăcătoare, în condiţiile date.

Lucia Morariu, preşedintele Eximtur, a declarat, pentru capital.ro, că agenţia de turism pe care o reprezintă a vândut tichete de vacanţă în valoare de 2 milioane de lei. Ea consideră aceste rezultate un succes, în condiţiile în care pe perioada de toamnă, vânzarea de vacanţe era aproape inexistentă. „Astfel, în perioada acesta, pe timp de criză, înregistrăm creşteri de 20-30% a vânzărilor faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut”, a exemplificat preşedintele agenţiei. 

Te-ar putea interesa și: