„Vom mobiliza forţele de poliţie şi jandarmeria pentru un mai bun control. Vrem să fie clar: trebuie să te temi mai puţin de jandarmul care te va amenda decât de virus”, a spus la postul BFM TV purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, potrivit agerpres.ro

Franţa se află într-un moment decisiv

Acesta a avertizat că Franţa se află într-un moment decisiv din cauza creşterii numărului noilor cazuri zilnice de coronavirus şi apariţia de noi focare.

„Cifrele sunt preocupante. Este necesară o vigilenţă absolută din partea tuturor francezilor”, a subliniat acesta.

Premierul francez Jean Castex a înăsprit marţi tonul în contextul unei „situaţii epidemiologice care evoluează într-un sens rău” şi a anunţat o intensificare a controalelor pentru respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

„Dacă nu reacţionăm colectiv, ne expunem unui risc ridicat de relansare epidemică ce va fi dificil de controlat”, a spus premierul francez, citat de AFP, în timpul unei vizite într-un spital din oraşul Montpellier.

De asemenea, Jean Castex a atenționat că o revenire a epidemiei „va pune din nou sub presiune ansamblul lanţului sanitar, economia noastră, sistemul nostru educaţional, viaţa noastră colectivă şi culturală”.

Trebuie menționat că în ultima săptămână Franţa a înregistrat peste 10.800 de noi cazuri de coronavirus.

Sursă foto: Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea