Fostul preşedinte al PSD şi premier al României, Viorica Dăncilă, a analizat performanţa liberalilor, ajunşi la guvernare în urma moţiunii de cenzură ce a dărâmat Guvernul PSD. Dăncilă anunţă un an greu pentru România şi spune că Guvernul actual va îngropa ţara în datorii. Deja declaraţiile iresponsabile ale ministrului Florin Cîţu au dus la prăbuşirea leului, iar Banca Naţională a pierdut peste 1 miliard de euro.

“PNL schimbă oamenii, e politica lor. Au adus numai îngrijorări, am văzut un Guvern care numai se împrumută. A împrumutat peste 8 miliarde, dublu față de cum ne împrumutam noi, la dobânzi care au depășit 12 puncte procentuale baza de împrumut.

E un Guvern care îngroapă România în datorii. Trebuie să se mai împrumute încă 18 miliarde de lei pentru a acoperi deficitul de 4,5%. Declarațiile iresponsabile ale ministrului de Finanțe au făcut ca leul să se prăbușească, iar BNR să piardă peste un miliard de euro”, a declarat Viorica Dăncilă la România TV.

Comisia Europeană va activa procedura de deficit excesiv

Viorica Dăncilă mai precizează că, în perioada cât a condus Guvernul, nu s-a plâns de greaua moştenire, aşa cum face acum PNL. În plus, măsurile luate de liberali vor conduce la activarea procedurii de deficit excesiv de către Comisia Europeană, crede fostul premier.

“Eu nu m-am plâns de greaua moștenire, așa cum face PNL. Împrumuturile PSD refinanțau datoria externă, creșteam pensiile, salariile, făceam investiții.

Noi nu am luat în calcul nicio majorare fără să avem proiecția ca să facem acest lucru. În 2018, spuneau că nu avem bani de pensii, de salarii, că o să avem un deficit de peste 4%. Ne-am încadrat și ne încadram și în acest an. Specialiștii anunță că va fi activată procedura de deficit excesiv de către Comisia Europeană și va fi și mai greu.”