Potrivit administratorului firmei, Vasile Iancău, au fost achiziţionate doar maşini şi utilaje noi, performante, cu care vor fi lucrate cele aproximativ 500 hectare de teren din comunele Bobota şi Sărmăşag pe care SC Agrobob SRL le-a luat în arendă de la peste 100 de proprietari. Culturile pe care fermierul le are în vedere sunt diverse, incluzând porumb, grâu, rapiţă, orz sau orzoaică.
„Utilajele ne permit să lucrăm până la 2.000 de hectare, aşa că vom mai lua în arendă şi alte suprafeţe agricole din zonă. Am diversificat culturile pentru a fi siguri că vom avea producţie bună măcar la unele dintre ele. Dacă treaba merge bine, intenţionăm să construim şi câteva silozuri pentru depozitarea producţiei şi, pe viitor, poate chiar o fermă de vaci”, a declarat Vasile Iancău.
Proiectul “Achiziţii de maşini şi utilaje agricole la SC Agrobob SRL prin măsura 121 – Modernizarea Exploataţiilor Agricole” a avut o valoare totală de 945.944 euro, din care 50% contribuţie proprie, şi a fost implementat în perioda 2009-2011.
Sursa: Agerpres