Raspunzând acestor nevoi, UTI Grup a proiectat şi implementat în Deva un sistem modern de management adaptiv al traficului rutier, sistem menit să reducă timpii de aşteptare la semafor, să fluidizeaze traficul rutier și să contribuie apoi la reducerea poluării.

Prin soluțiile proprii integrate în conceptul SmartCity, UTI Grup răspunde astfel nevoilor muncipalităților care sunt constrânse de urbanizarea accentuată și schimbările demografice să găsească răspunsuri adecvate nevoii de a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor orașelor și de a se menține competitivi din punct de vedere economic. UTI Grup îmbină experiența sa cu cele mai noi tehnologii și echipamente pentru a oferi municipalităților instrumentele potrivite gestionării provocărilor zilnice ale unui oraș modern: managementul traficului și a transportului public, managementul parcărilor, supraveghere video urbană, informare publică, comunicații subterane, rețele energetice inteligente.

De altfel, în demersul său de a deveni un oraș inteligent, Deva va beneficia, în curând, și de un sistem de supraveghere de supraveghere video urbană compus din peste 60 de camere video dispuse pe toate arterele importante ale orașului și în zonele cu infracţionalitate ridicată. UTI Grup va finaliza în luna septembrie implementarea acestui proiect.

“Suntem bucuroși să aducem cunoștintele, experiența și tehnologiile UTI, integrate în conceptul SmartCity în Deva, într-un proiect complex de management adaptiv al traficului rutier, proiect care plasează Deva în elita orașelor care au acționat ferm prin soluții tehnologice moderne în direcția reducerii poluării cauzate de autovehicole. Prin implementarea acestui proiect, alături de cel de supraveghere video urbană care va finalizat tot în acest an, calitatea vieții va crește simțitor în Deva”, a declarat Adrian Florea, Director , Linia de business Sisteme de Transport Inteligente în cadrul UTI Grup.

UTI Grup a dezvoltat soluții complexe de management al traficului rutier atât în România (București, Craiova, Iași, Zalău, Baia Mare, Brașov, Arad, Ploiești, Mediaș), cât și în Polonia (Szczecin și Kalisz).