Comitetul Politic al USR a decis, în urmă cu puțin timp, în unanimitate de voturi, să fie retras sprijinul politic pentru Florin Cîțu. Reprezentanții formațiunii spun că daca nu se retrage din functie, depun motiunea de cenzura.

„După o discuție privind situația politică din Coalitie, am primit mandat. Mandatul este să solicităm retragerea sprijinului premierului Florin Cîtu”, a spus Dacian Cioloș.

De altfel, USR PLUS a reacționat imediat după ce Florin Cîțu a luat decizia în scandalul momentului.

„Adoptarea PNDL 3, un nou abuz marca OUG 13.

Florin Cîțu și Lucian Bode le-au făcut românilor exact ceea ce le-au făcut Dragnea si Iordache în 2017: au călcat în picioare justiția și și-au făcut cale liberă să fure. Florin Cîțu, demisia! #PNDL3eHoție”, au scris cei de la USR-PLUS pe pagina lor de Facebook.

De la ce a pornit tot scandalul

Florin Cîțu a decis să aprobe Programul „Anghel Saligny”, cel care a stat la baza izbucnirii scandalului din Coaliție. Această decizie s-a luat în lipsa miniștrilor de la USR PLUS. El a vorbit pe acest subiect și a anunțat ce măsuri va lua împotriva celor care au lipsit de la ședința de la Guvern.

Premierul a fost întrebat care va fi consecința pentru miniștrii USR-PLUS care au lipsit din ședința de Guvern.

„Eu fac apel de fiecare dată. Suntem aici să lucrăm pentru români. Aș vrea să știu care este motivația pentru care au lipsit”, a spus premierul.

El a mai atins și subiectul revocării miniștrilor USR-PLUS din funcție. „Hai să vedem dacă vor înțelege că România are nevoie de un Guvern funcțional. E important să înțelegem că noi suntem aici pentru români”, a punctat premierul.

El a mai spus că o să ia legătura cu liderii europeni în legătură cu ce se întâmplă în România.

„Voi lua legătura cu liderii europeni în legătură cu ce se întâmplă în România, avem o alianță toxică cu un partid extremist, care vrea răul românilor, nu respectă libertatea individuală, cu care nu ar trebui să discutăm. Voi informa liderii europeni și partenerii noștri strategici”, a declarat vineri premierul Florin Cîțu în legătură cu colaborarea dintre USR PLUS și AUR pentru inițierea unei moțiuni de cenzură.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cîrstoveanu