Este o perioadă a pragmatismului. Pe de o parte, o serie de ativități practice sunt avantajate de acest context astral de așa natură încât unii dintre cei care desfășoară și activități culturale, artistice sau profund intelectuale ori de-a dreptul spirituale se vor mira văzând că nu mai sunt atât de concentrați asupra ideilor, conceptelor, filosofiei, ci asupra elementelor vieții de fiecare zi. Sunt, brusc, foarte îndemânatici când este vorba de administrare, organizare, chibzuială a banilor, respectarea unor termene de predare a lucrărilor. Aproape toată lumea, indiferent de semnul zodiacal în care s-a născut, manifestă o tendință reală spre eficiență, muncă, seriozitate, hărnicie, zel. Firește, sunt și zodii care excelează, dar noi subliniem faptul că și cele mai „aeriene“ coboară cu picioarele pe pământ.

Ca parte a preocupărilor economice, munca este un aspect important, doar că nu mai este la fel de bine sau de justificat răsplătită. Relația muncă-venit salarial poartă păcatele anilor anteriori, când s-au dat peste cap veniturile întreprinderilor  (folosind un termen global), indiferent de mărimea sau de importanța lor, în secvența economică pe care o susțin. De aceea, nu tranzitele acestei săptămâni sau ale celei viitoare vor rezolva acest raport greu de soluționat. Deocamdată, reținem co­no­tația generală de chef de muncă sau de hărnicie și eficiență, ceea ce, în segmentele mici sau individuale de viață și activitate, poate avea un efect vizibil și favorabil.

Riscuri și pericole când negocierile se-nfierbântă

Mercur se va afla întreaga săptămână viitoare în Berbec, dând negocierilor un aer cam (prea) înflăcărat. Se poate observa o anume vehemență în susținerea unui punct de vedere. Nu o dată negocierile se termină pe ton ridicat, pe picior de conflict și se reiau a doua sau a treia zi, în aceeași notă. În general, contextul astral al săptămânii viitoare este, pentru toate schimburile de idei și informații, destul de aprins. Unii se grăbesc să transmită altora știri, date, fapte, fără să trieze informația, alții o preiau superficial, în grabă, fără să mediteze la consecințe; în sfârșit, o a treia categorie nu prea înțelege mare lucru din acest trafic de date.

Pe acest fond iritat și instabil, subiectiv și alert, ar fi indicat, în măsura în care este posibil, să se amâne orice decizie importantă și să se analizeze, cu răbdare și temei, orice hotărâre minoră sau cu impact mediu asupra veniturilor și cheltuielilor unei firme, întreprinderi sau chiar afaceri personale.
Atenție! Este un moment în care unii negociatori (să le zicem „înrăiți“), căliți în experiențele anterioare, știu să speculeze aceste momente, evident în avantajul lor, și să își atingă scopurile sau să-și realizeze puncte-cheie dintr-un contract sau afacere „luându-i pe sus“ pe cei mai naivi sau mai sensibili în fața acestor influxuri, care se pierd cu firea, se enervează și pierd de sub control ceea ce este mai important în respectiva negociere.

Comerț, transporturi, circulație – un regim banal

Ar trebui să funcționeze oarecum mai bine decât în ultimile două-trei luni ale anului 2013. Jupiter pare să asigure un cadru legislativ mai coerent și mai eficient decât în februarie și martie. Totuși, nu se poate vorbi decât de un aspect de normalitate, și nu de unul avantajos sau care să permită câștiguri. Planeta este cam fără direcție (din punct de vedere astrologic), deci acționează în virtutea calităților ei intrinseci: dreptate, legislație, ordine, corectitudine. Din punct de vedere financiar, contextul astral nu prezintă indiciul vreunui câștig, dar nici al vreunui risc.

Pagube și manevre ascunse care abia încep

Casa banilor altuia, adică a acelor bani care depind de o persoană, o instituție sau o altă țară. Casă a relațiilor benefice (până la un punct) sau profitabile doar pentru una dintre părți: una dă, alta primește, una pretinde și cealaltă trebuie să dea etc. Aici nuanțele sunt numeroase și ele dau specificul unui context astral, al unei relații personale cu alți oameni sau a unei persoane care nu poate obține cash sau beneficii și avantaje decât prin intermediul cuiva. În acest joc, însă, nu întotdeauna cel care primește este cel corect și invers. De aceea, putem defini contextul astral al relațiilor bănești dintre persoanele fizice și instituțiile de rang înalt (bănci, guverne etc.) ca fiind nu doar păgubitoare, ci și fundamentate pe despotism, autoritarism și mecanisme, anume gândite, pentru a crea un beneficiu în favoarea celor care fac jocurile în acest peisaj economic. Portițele contractuale, chichițele ascunse, din clauzele greu de descifrat sau de înțeles de către omul de rând, au început să bântuie și să creeze efecte la nivelul veniturilor curente, dar, mai ales, la nivelul economiilor personale de anul trecut, de când Saturn a intrat în Scorpion, declanșând un nou capitol de relații om/instituție, dar și un nou capitol în ceea ce privește mentalitatea fiscală.

Aflat în plină retrogradare, Saturn nu face decât să complice situația, prin nevoia de a acoperi manevrele vicioase cu argumente și politici publice ce sunt taxate de către cetățeni ca fiind cinice. Din punct de vedere astrologic, revoltele cetățenilor din aproape toate țările lovite de criză nu presupun decât sesizarea acestui mecanism vicios și împotrivirea față de extinderea și „împământenirea“ lor. Rămâne, deocamdată, ca realitate crudă, spolirea. Episodul cipriot nu e primul pe această direcție și, din păcate, nu va fi ultimul. Este doar o mostră de ceea ce poate declanșa un tranzit astral păcătos.

Urania urează cititorilor revistei Capital «Succes și Progres»