Cuplul speră să adune 100 de milioane de dolari prin intermediul fundaţiei Susan şi Michael Dell. 

Pentru a-i determina pe alţi americani să le urmeze exemplu, soţii Dell au promis că în plus faţă de cei 18 milioane de dolari vor dona un dolar suplimentar pentru fiecare doi dolari colectaţi în weekendul de Ziua Muncii, care marchează sfârşitul verii în SUA. 

Michal Dell, fondatorul companiei Dell, este originar din oraşul Houston. Cartierul său natal, Meyerland, a fost inundat, ca numeroase alte zone din Houston. 

După ce a văzut la televizor imaginile cu străzile inundate, printre care şi strada pe care mergea zilnic cu bicicleta la şcoală, antreprenorul american a decis să se implice în operaţiunile de reconstrucţie a oraşului Houston, a declarat el vineri dimineaţă pentru postul ABC. 

Soţia lui, Susan Dell, a spus la rândul ei că atunci când era copil pleca în vacanţă împreună cu familia pe coasta texană, în oraşe care au fost devastate de uraganul Harvey, precum Corpus Christi şi Rockport. 

În total, peste 41 de trilioane de litri de apă au căzut în statul Texas sub forma unor averse abundente, după ce uraganul Harvey a ajuns la ţărm, vinerea trecută.

AGERPRES