Toyota a lansat a treia generatie a modelului Avensis pe piata romaneasca si spera sa comercializeze peste 1.600 de unitati in acest an.

Potrivit managerului de produs, Andrei Dinulescu, noul Avensis este disponibil pe piata incepand de luni, iar comenzile au inceput sa fie preluate inca de acum o saptamana.

A treia generatie a modelului de clasa D vine in Romania in doua variante, Sedan si Wagon disponibile in patru tipuri de dotari: confort, executive, elegance si luxury.

          Video: George Kyriazis, director general Toyota Romania SRL                Andrei Dinulescu, manager produs Toyota Avensis

Noul Avensis dispune de sase tipuri de motorizare, dintre care trei pe benzina (cu o capacitate de 1.6, 1.8 si 2.0 litri) si trei diesel (2.0, 2.2D4D si 2.2 D-CAT).

0-24772-capital0002toyotanoulavensis.jpg„Este foarte greu de facut o previziune a vanzarilor, iar cifrele sunt recalculate chiar de la o zi la alta. Anul trecut am reusit comercializarea a peste 1.600 de unitati Avensis in Romania si intentionam ca in acest an sa ne mentinem cel putin la acest nivel”, a declarat pentru Capital Online, Andrei Dinulescu.

Acesta a precizat ca desi 2009 este unul „nefericit” pentru piata auto, este prielnic pentru Toyota pentru ca vine cu 10 lansari de produse pe piata romaneasca (modele noi plus restilizari), printre care se numara Urban Cruiser si IQ in luna martie, precum si noul Prius in iulie.

0-24773-capital0003toyotanoulavensis.jpg„Incercam acum sa nu mai formam stocuri foarte mari si sa anticipam mai bine ceea ce se va intampla pe piata in urmatoarele luni. Acest lucru este valabil si pentru tipul de motorizari disponibile, care anul trecut au inregistrat o crestere pana la circa 48% a variantelor pe benzina, restul ramanand diesel in cazul modelului Avensis”, a mai spus Dinulescu.

Potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), vanzarile Toyota au ajuns la 10.095 unitati anul trecut in Romania, dintre care numai 701 au fost comercializate in luna decembrie.

Cota de piata a acestei marci a fost pentru intreg anul 2008 de 3,1% conform APIA si de 3,3% potrivit estimarilor companiei.

Video: Prezentarea noii Toyota Avensis