PD-L a încercat să îl susţină pentru funcţia de viceguvernator al BNR pe Lucian Croitoru, care să îl înlocuiască pe Bogdan Olteanu, propus de PNL  pentru aceeaşi funcţie. Tentativa PD-L a eşuat însă, majoritatea parlamentarilor optând pentru votul cu bile al întregii liste a noului Consiliu de Administraţie al BNR, conform avizului comisiei de specialitate. În final, noul CA al BNR a fost votat cu 251 de voturi pentru şi 42 împotrivă.

Deputatul PD-L, Mircea Toader, a propus azi ca Bogdan Olteanu şi Lucian Croitoru să fie votaţi pe o listă separată. În această variantă, parlamentarii ar fi urmat să voteze două liste, una cu Bogdan Olteanu şi alta cu Lucian Croitoru. PSD nu a fost de acord cu propunerea PDL, argumentând că lista noului CA era deja stabilită prin raportul comun al comisiei parlamentare.

UPDATE: Canditatura lui Lucian Croitoru a căzut

Parlamentarii au decis, cu 164 de voturi pro şi 114 contra să se voteze prin vot secret, cu bile, întreaga listă a celor nouă candidaţi pentru Consiliul de Administraţie al BNR.

UPDATE 2: Majoritate largă pentru noul CA

Camerele reunite ale Parlamentului şi-au dat girul pentru noul Consiliu de Administraţie al Băncii Naţionale a României. Rezultatul votului cu bile a fost de 251 de voturi pentru şi 42 de voturi împotrivă.

DETALII:
Citeşte şi Bogdan Olteanu, viceguvernatorul-jurist.
Citeşte şi Baltazar: „Olteanu, la BNR, ar trebui trimis după ţigări”.