Este vorba despre grupul polonez PKP Cargo. Potrivit Reuters, reprezentanții grupului au spus că investiția va ajunge la 200 de milioane de zloţi (64 mil. dolari). Cu noile locomotive, PKP Cargo vrea să poată transporta în mod independent bunuri în Germania, Cehia, Slovacia, Austria, Belgia, Ungaria, Olanda şi Italia. ”Creşterea numărului de locomotive multisistem este o consecinţă naturală a implementării strategiei PKP Cargo. Ne va permite să ne consolidăm poziţia în ţările vecine. Locomotivele noastre vor putea opera în opt ţări, prin care trec principalele rute de transport din Europa”, a declarat directorul PKP Cargo, Adam Purwin, potrivit aceleiași surse, citată de Agerpres.

Noile locomotive, care vor fi livrate în 2016 şi 2017, vor permite dublarea flotei de locomotive multisistem a PKP Cargo. În prezent, compania poloneză are 10 locomotive multisistem produse de Siemens şi Bombardier, pe lângă cele aproximativ 1.200 de locomotive.

Relansarea graduală din unele părţi ale Europei a condus la creşterea cererii pentru servicii de transport şi a permis PKP Cargo să înregistreze un profit net de 58 de milioane de zloţi în primul trimestru.