Presedintele Comisiei Europene, Jose-Manuel  Barroso, a dat asigurari astazi ca nu au fost folosite fonduri europene pentru relocarea fabricii Nokia din Germania.

"Nu este implicata nicio finantare europeana pentru aceasta relocare" a declarat Barroso la o interpelare a presedintelui grupului socialist din Parlamentul European.

"Este adevarat ca Uniunea Europeana a finantat prin programul Phare un parc industrial in Romania, inainte de aderare, in care mai multe companii investesc la ora actuala, dar trebuie facuta distinctia intre relocare in interiorul Uniunii Europene si relocarea in afara ei. Daca investitiile au fost relocate din Finlanda in Germania, pot fi relocate si din Germania in Romania" a subliniat presedintele Comisiei.

"Trebuie ca toti jucatorii de pe piata trebuie sa aiba curajul sa vada avantajele largirii" a conchis Jose-Manuel Barroso.

Compania Nokia a anuntat ieri ca va inchide o fabrica de telefoane mobile din Germania, fapt care va atrage dupa sine disponibilizarea a 2.300 de angajati.

Data: 16 ianuarie 2008

Sursa: Capital.fr


.