Ungaria dă lecții României cu privire la obținerea performanței. Numărul mare de medalii obținute de ungari la Tokyo nu este o întâmplare.

În timp ce țara vecină investește masiv în sport, oficialii români se răstesc la sportivele care au obținut medalii.

Ungaria dă lecții României! Câte medalii au obținut ungarii la Tokyo

Cu jumătate din populaţia României, Ungaria a luat de cinci ori mai multe medalii, la JO 2020, comparativ cu delegaţia tricoloră. Iar guvernul de la Budapesta alocă printre cele mai mari sume din lume pentru premierea celor care au prins podiumul, la Tokyo.

La Tokyo, maghiarii au obţinut cel mai bun rezultat, ca număr de medalii adunate, 20, de la JO 1996 încoace!

Ceea ce înseamnă că investiţiile masive făcute de guvernul Orban în sport dau rezultate concrete.

În antiteză, avem situaţia tragică din sportul românesc, care a avut alocat cel mai mic buget din 2021 şi care a produs rezultate dezolante, la JO 2020.

Printre ţările care au alocat cele mai mari sume pentru premierea atleţilor medaliaţi, la Tokyo se află Italia care a investit 9,07 milioane de dolari.

Italienii au luat 27 de medalii, la fiecare din ultimele şapte ediţii ale Jocurilor Olimpice de Vară.

Şi care plăteşte aurul cu 212.000 de dolari, argintul cu 106.000 şi bronzul cu 71.000. Cu un total de 40 de medalii luate, la Tokyo, Italia va aloca cea mai mare sumă pentru premierea sportivilor care au ajuns pe podium, în Japonia.

SUA alocă 7,84 milioane de dolari sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice. Americanii au luat cele mai multe medalii, la JO 2020, 113, iar SUA are un sistem special de premiere: răsplătesc fiecare component dintr-un lot la sporturile de echipă.

Prezentă pe podium în zece sporturi

Ungaria a fost reprezentată pe podium la olimpiadă în zece sporturi. Maghiarii răsplătesc fiecare component din loturile sporturilor de echipă, naţionalele lor de polo au fost cele mai costisitoare, la Tokyo.

Cu câte 13 jucători în fiecare formaţie, maghiarii au luat bronzul, atât la masculin, cât şi la feminin.

Cei 26 de poloişti maghiari au încasat 2.460.000 de dolari, potrivit clasamentului Forbes.

Ungurii plătesc aurul cu 168.000 de dolari, argintul cu 126.000 şi bronzul cu 94.615, potrivit adevarul.ro.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a anunţat sumele cu care vor fi premiaţi sportivii care vor ajunge pe podium la JO 2020, în condiţiile în care vorbim despre bani publici.

Aşadar, în România, aurul valorează 70.000 de euro, argintul 50.000, iar bronzul 30.000. Apoi, potrivit legii, clubul la care e legitimat sportivul medaliat poate oferi, la rândul său, jumătate din aceste sume pentru a contribui la premiere.

În plus, sportivii care se clasează pe podium vor primi şi rente viagere. Iar în cazul campionilor olimpici (fetele de la dublu vâsle, Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş), COSR le va oferi drept bonus şi o maşină Toyota Camry.

Sursă foto: Dreamstime.